سرورهای رکمونت یا نوع قابل نصب در رک، پرطرفدارترین و پر کاربردترین نوع سرور است که بدلیل شکل، طراحی و میزان منابع قابل پشتیبانی، برای سازمان های متوسط و بزرگ طراحی و تولید شده است. بطور کلی؛ در بخش IT سازمانها به سه نیاز اصلی؛ ارتباطات (Networking)، پردازش (Computing) و ذخیرهسازی (Storage) نیازمند هستیم. البته لایه امنیت (Security) را نیز، می توان به این لایه ها اضافه نمود. در لایه ارتباطات؛ شما کاربران و سرورها و منابع شبکه را به هم متصل میکنید و در واقع، مسیرهای ارتباطی و جریان داده را مشخص مینمائید، در لایه پردازش؛ دادهها را بر حسب نیازهای مطرح شده پردازش میکنید و در نهایت، در لایه ذخیرهسازی؛ دادهها را در مکانی امن ذخیرهسازی میکنید. لایه امنیت؛ برای اطمینان از سلامت تبادل، پردازش و ذخیرهسازی دادهها به کار گرفته میشود و نیازمند مفاهیم دیگری است که در مقوله ای مجزا، مورد توجه کارشناسان قرار می گیرد.
بهره مندی از کارتهای شبکه سریع با قابلیت پشتیبانی از فیبرهای نوری که سرعت تبادل داده را در محدوده 40 تا 100 گیگابیت بر ثانیه امکان پذیر می سازد، همچنین امکان نصب تا 4 پردازنده بر روی برخی از مدلهای این نوع سرور با تعداد 48 هسته در هر پردازنده و بهره مندی از قفسه های فراوان، جهت قرارگیری همزمان تعداد بالای هارد، هر سه نیاز یک سازمان بزرگ را برآورده ساخته و این نوع از سرور را به محبوب ترین نوع در سطح جهان بدل ساخته است.
تعداد پردازنده، رم، هارد دیسک، پورت شبکه و انواع اسلاتهای توسعه، نظیر؛ PCIe و M2، همچنین امکاناتی همچون؛ تعداد پورت USB و ... از جمله مولفه های مهم در انتخاب یک سرور رکمونت محسوب می گردند.